Šokoladinis kavos tortas

Ar gali būti geresnis ir skanesnis desertas už naminį tortą? Turbūt ne😊.

O jei dar tortas pagaminamas labai paprastai, greitai ir nesudėtingai, nes jam net nereikia kepti biskvitų! Štai tokie tortukai mano mėgstamiausi!

Skonis nuostabus – ne per daug saldus, šokoladinis su švelniai juntamu kavos poskoniu – prie kavos ar arbatos puodelio…. toks gabalėlis torto – tikra laimė 😉

Ingredientai

Reikės:

320g kakavinių sausainių
100g sviesto
250g maskarponės sūrio
200g grietinėlės 35%
200g kondensuoto pieno su kava
50g juodojo šokolado
80g kepintų lazdyno riešutų
Formos 20 cm skersmens

Kaip gaminti:

Smulkintuvu susmulkinu 320g kakavinių sausainių.

Smulkintus sausainius beriu į dubenį ir užpilu 100g lydyto sviesto – gerai sumaišau.

Į didesnę torto lėkštę dedu kepimo formą (20cm skersmens) atsegamais kraštais (be dugno).

Suverčiu sausainių trupinius su sviestu į formelę.

Stiklinės dugnu spaudžiant trupinius, suformuoju torto pagrindą.

Torto pagrindą dedu į šaldytuvą, kol paruošiu kremą.

Kremui:

Į gilesnį dubenį ar plakimo indą pilu 200ml grietinėlės (35%), 200g saldinto sutirštinto pieno su kava (būna pirkti parduotuvėse), dedu 250g maskarponės – gerai suplaku mikseriu iki vientisos tirštos masės.

Kremą verčiu į torto formą ant sausainių pagrindo – sulyginu paviršių.

Tortą uždengiu maistine plėvele ir laikau šaldytuve per naktį.

Kitą dieną puošiu tortuką:

Smulkintuvu susmulkinu 80g kepintų lazdyno riešutų (galima dėti nesmulkintus).

Tortą “išlaisvinu” iš kepimo formos.

Ant tortuko viršaus beriu smulkintus riešutus, tarkuoju ~50g juodojo šokolado.

Metas atsipjauti ir paragauti 😉

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti