Ar gali būti geresnis ir skanesnis desertas už naminį tortą? Turbūt ne😊.
O jei dar tortas pagaminamas labai paprastai, greitai ir nesudėtingai, nes jam net nereikia kepti biskvitų! Štai tokie tortukai mano mėgstamiausi!
Skonis nuostabus – ne per daug saldus, šokoladinis su švelniai juntamu kavos poskoniu – prie kavos ar arbatos puodelio…. toks gabalėlis torto – tikra laimė 😉
Reikės:
320g kakavinių sausainių
100g sviesto
250g maskarponės sūrio
200g grietinėlės 35%
200g kondensuoto pieno su kava
50g juodojo šokolado
80g kepintų lazdyno riešutų
Formos 20 cm skersmens
Kaip gaminti:
Smulkintuvu susmulkinu 320g kakavinių sausainių.
Smulkintus sausainius beriu į dubenį ir užpilu 100g lydyto sviesto – gerai sumaišau.
Į didesnę torto lėkštę dedu kepimo formą (20cm skersmens) atsegamais kraštais (be dugno).
Suverčiu sausainių trupinius su sviestu į formelę.
Stiklinės dugnu spaudžiant trupinius, suformuoju torto pagrindą.
Torto pagrindą dedu į šaldytuvą, kol paruošiu kremą.
Kremui:
Į gilesnį dubenį ar plakimo indą pilu 200ml grietinėlės (35%), 200g saldinto sutirštinto pieno su kava (būna pirkti parduotuvėse), dedu 250g maskarponės – gerai suplaku mikseriu iki vientisos tirštos masės.
Kremą verčiu į torto formą ant sausainių pagrindo – sulyginu paviršių.
Tortą uždengiu maistine plėvele ir laikau šaldytuve per naktį.
Kitą dieną puošiu tortuką:
Smulkintuvu susmulkinu 80g kepintų lazdyno riešutų (galima dėti nesmulkintus).
Tortą “išlaisvinu” iš kepimo formos.
Ant tortuko viršaus beriu smulkintus riešutus, tarkuoju ~50g juodojo šokolado.
Metas atsipjauti ir paragauti 😉
Skanaus!!!