Gaminimo laikas: 10 minučių be laukimo
Jei norite tinginį pasigaminti super greitai ir lengvai – šis receptas Jums patiks 😉. Labai gardus šviesus tinginys, be sviesto!
Reikės:
360g sausainių (“Gaidelis” ar panašių)
Skardinės saldinto kondensuoto pieno (385g)
~100g riešutų
Kepimo rankovės
Kaip gaminti:
360g sausainių (naudojau “Gaidelis”) sutrupinu rankomis į didesnį dubenį.
Paėmusi bulvių trintuvą dar sutrinu sausainius iki smulkesnių trupinių. Turi būti stambesnių ir visai smulkių trupinių. Kadangi smulkiausieji trupiniai gerai sugers kondensuotą pieną – tinginys bus tvirtesnis.
Tuomet susmulkinu 50g lazdyno ir 50g graikinių riešutų.
Smulkintus riešutus beriu prie sutrupintų sausainių.
Atidarau skardinę saldinto sutirštinto pieno (385g), supilu ją į dubenį prie sausainių ir riešutų.
Viską labai gerai sumaišau šauktu!!!
Sudedu gautą masę į kepimo rankovę.
Spausdama rankomis, suformuoju norimos formos tinginį.
Paruoštą būsimą tinginį perkeliu ant pjaustymo lentelės ir dedu į šaldytuvą.
Šaldytuve laikysiu per naktį.
Kitą dieną jau galima ragauti tinginuką.
Puikiai pjaustosi, netrupa ir labai labai gardus!!!
Skanaus 😊