Gaminimo laikas: 15 minučių

Nuostabaus skonio desertas, greitai ir lengvai pagaminamas, kas tai galėtų būti?🙂

Ogi tinginys!!!

Super skanus ir super paprastai pagaminamas… Sunkiausia dalis yra LAUKIMAS, kol tinginys sustings ir bus galima ragauti😉…

Gal Tėvo dienai pagaminsite?

Ingredientai

Reikės:

400g sausainių

180g sviesto

385g skardinės saldinto kondensuoto pieno

3 šaukštų kakavos

100g riešutų

Kaip gaminti:

400g sausainių (“Gaidelis” ar panašių) sutrupinu į didesnį dubenį.

Smulkintus sausainius padedu į šalį, ruošiu kakavos kremą.

Į prikaistuvį ar nedidelį puodą dedu 180g sviesto. Sviestą šiek tiek pasmulkinu.

Prie sviesto pilu skardinę (385g) saldinto sutirštinto pieno.

3 šaukštai kakavos keliauja prie sviesto ir kondensuoto pieno.

Kaitinu prikaistuvį su visomis gėrybėmis ant nedidelės ugnies – vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.

Dar šiltą kakavinę masę pilu ant trupintų sausainių.

Susmulkinu ~100g riešutų (naudojau graikinius ir lazdyno).

Riešutus beriu į bendrą dubenį prie sausainių ir užpiltos kakavinės masės.

Viską gerai sumaišau.

Į indą 25x11cm dydžio (tiks ir kitoks) įtiesiu maistinės plėvelės.

Verčiu visą būsimo tinginio masę į paruoštą formą. Mentele sulyginu paviršių.

Palaukiu, kol atvės.

Tuomet uždengiu tinginį maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą.

Šaldytuve laikau ~6val (galima ilgiau).

Aš įdėjau tinginį į šaldytuvą vakare, o valgėme kitą dieną.

Ryte išėmiau tinginį iš formos, nuėmiau maistinę plėvelę.

Apibarsčiau sausainių trupiniais (nebūtinai).

Belieka atsipjauti ir paragauti 🙂.

Mmmm… net užsimerkti norisi… Baisiai skanu…

Su puodeliu kavos ar arbatos – t o b u l a!

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti