Gaminimo laikas: 15 minučių
Nuostabaus skonio desertas, greitai ir lengvai pagaminamas, kas tai galėtų būti?🙂
Ogi tinginys!!!
Super skanus ir super paprastai pagaminamas… Sunkiausia dalis yra LAUKIMAS, kol tinginys sustings ir bus galima ragauti😉…
Gal Tėvo dienai pagaminsite?
Reikės:
400g sausainių
180g sviesto
385g skardinės saldinto kondensuoto pieno
3 šaukštų kakavos
100g riešutų
Kaip gaminti:
400g sausainių (“Gaidelis” ar panašių) sutrupinu į didesnį dubenį.
Smulkintus sausainius padedu į šalį, ruošiu kakavos kremą.
Į prikaistuvį ar nedidelį puodą dedu 180g sviesto. Sviestą šiek tiek pasmulkinu.
Prie sviesto pilu skardinę (385g) saldinto sutirštinto pieno.
3 šaukštai kakavos keliauja prie sviesto ir kondensuoto pieno.
Kaitinu prikaistuvį su visomis gėrybėmis ant nedidelės ugnies – vis pamaišydama, kol masė taps vientisa.
Dar šiltą kakavinę masę pilu ant trupintų sausainių.
Susmulkinu ~100g riešutų (naudojau graikinius ir lazdyno).
Riešutus beriu į bendrą dubenį prie sausainių ir užpiltos kakavinės masės.
Viską gerai sumaišau.
Į indą 25x11cm dydžio (tiks ir kitoks) įtiesiu maistinės plėvelės.
Verčiu visą būsimo tinginio masę į paruoštą formą. Mentele sulyginu paviršių.
Palaukiu, kol atvės.
Tuomet uždengiu tinginį maistine plėvele ir nešu į šaldytuvą.
Šaldytuve laikau ~6val (galima ilgiau).
Aš įdėjau tinginį į šaldytuvą vakare, o valgėme kitą dieną.
Ryte išėmiau tinginį iš formos, nuėmiau maistinę plėvelę.
Apibarsčiau sausainių trupiniais (nebūtinai).
Belieka atsipjauti ir paragauti 🙂.
Mmmm… net užsimerkti norisi… Baisiai skanu…
Su puodeliu kavos ar arbatos – t o b u l a!
Skanaus.