Traškūs marinuoti agurkėliai

Labai skanūs, traškūs marinuoti agurkai – pagaminami visai paprastai ir nesudėtingai!!!
Aš agurkėlius užpilu marinatu du kartus. Galima užpylus marinatą, kaitinti stiklainius puode su vandeniu. Bet man lengvesnis ir paprastesnis būdas du kartus užpilti marinatu 😉

Ingredientai

Reikės:

6 stiklainių (720ml)
Agurkų tiek kiek telpa į stiklainius
2 litrų vandens
140ml acto 9%
2v/š druskos
4v/š cukraus
60g mišinio agurkų marinatui

Kaip gaminti:

Į didesnį puodą pilu 2 litrus vandens, 140ml acto , dedu 4 šaukštus cukraus, 2 šaukštus druskos, beriu 60g žolelių mišinio agurkų marinavimui.

Marinatą užvirinu.

Į iškaitintus stiklainius sudedu nuplautus agurkus.

Užpilu užvirusiu marinatu.

Stiklainius lengvai pridengiu dangteliais ir rankšluostėliu, palieku 30-40min atvėsti.

Atvėsusį marinatą nupilu atgal į puodą ir vėl užvirinu.

Užvirusį marinatą pilu į stiklainius su agurkais, stipriai užsuku dangteliais.

Apverčiu stiklainius dangteliais žemyn ant rankšluosčio, šiltai apkloju ir laukiu, kol atvės 😉.

Laikau vėsioje vietoje!

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti