Labai skanūs, traškūs marinuoti agurkai – pagaminami visai paprastai ir nesudėtingai!!!
Aš agurkėlius užpilu marinatu du kartus. Galima užpylus marinatą, kaitinti stiklainius puode su vandeniu. Bet man lengvesnis ir paprastesnis būdas du kartus užpilti marinatu 😉
Reikės:
6 stiklainių (720ml)
Agurkų tiek kiek telpa į stiklainius
2 litrų vandens
140ml acto 9%
2v/š druskos
4v/š cukraus
60g mišinio agurkų marinatui
Kaip gaminti:
Į didesnį puodą pilu 2 litrus vandens, 140ml acto , dedu 4 šaukštus cukraus, 2 šaukštus druskos, beriu 60g žolelių mišinio agurkų marinavimui.
Marinatą užvirinu.
Į iškaitintus stiklainius sudedu nuplautus agurkus.
Užpilu užvirusiu marinatu.
Stiklainius lengvai pridengiu dangteliais ir rankšluostėliu, palieku 30-40min atvėsti.
Atvėsusį marinatą nupilu atgal į puodą ir vėl užvirinu.
Užvirusį marinatą pilu į stiklainius su agurkais, stipriai užsuku dangteliais.
Apverčiu stiklainius dangteliais žemyn ant rankšluosčio, šiltai apkloju ir laukiu, kol atvės 😉.
Laikau vėsioje vietoje!
Skanaus!!!