Gaminimo laikas: 20 minučių be kepimo
Jei mėgstate pyragus su varške, bet nemėgstate ilgai sukiotis virtuvėje – šis receptas kaip tik Jums!!!
Pyragas labai gardus, kvapnus, minkštas ir purus su gaivia juodųjų serbentų rūgštele 😋. O pagaminamas labai greitai ir super paprastai.
Jei neturite ar nemėgstate juodųjų serbentų, pakeiskite juos kitomis uogomis 😉.
Reikės:
Tešlai:
2 kiaušinių
60g cukraus
60g sviesto
120g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
Varškės sluoksniui:
500g varškės
3 kiaušinių
120g cukraus
1 šaukštelio vanilinio cukraus
druskos
30g kukurūzų krakmolo
100g juodųjų serbentų
20cm skersmens kepimo formos
Kaip gaminti:
Į dubenį įmušu du kiaušinius, beriu 60g cukraus.
Kiaušinius su cukrumi gerai sumaišau šluotele – plakti nereikia, bet maišyti, kad gerai susimaišytų.
Išlydau 60g sviesto, lydytą sviestą atvėsinu ir pilu į kiaušinių-cukraus masę – vėl sumaišau šluotele.
120g miltų sumaišau su šaukšteliu kepimo miltelių ir įsijoju į kiaušinių-cukraus-sviesto masę.
Masę maišau šluotele, po to mentele – tol, kol gausiu tirštą, vientisą tešlą 😉
Pyrago pagrindo tešla paruošta!!!
Į kepimo formą 20cm skersmens įtiesiu kepimo popierių.
Verčiu visą pasiruoštą tešlą į kepimo formą. Tolygiai paskirstau mentele – suformuoju pyrago pagrindą.
Paruošiu varškės sluoksnį:
Į dubenį dedu 500g varškės 9%, įmušu 3 kiaušinius, beriu 120g cukraus, šaukštelį vanilinio cukraus, šiek tiek druskos ir 30g kukurūzų krakmolo.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Į gautą varškės masę verčiu 100g juodųjų serbentų. Naudojau atitirpintus šaldytus juoduosius serbentus. Tikrai tinka ir kitokios uogos ar vaisių gabalėliai.
Juoduosius serbentus sumaišau su varškės kremu.
Varškės sluoksnis paruoštas!!!
Paruoštą varškę dedu į kepimo formą ant tešlos pagrindo. Šaukštu ar mentele išlyginu paviršių – pyragas pasiruošęs kepti 😉.
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~1val. – viršus apačia be vėjelio.
Iškepusį pyragą traukiu lauk iš orkaitės ir palieku šiek tiek atvėsti – visai neatvėsinu, nes varškės pyragai skaniausi šilti 😊.
Peiliu apipjaunu palei kepimo formos kraštą, kad lengviau galėčiau išimti pyragą iš kepimo formos.
Garduolį, skanuolį, rudaskruostį pyragą perkeliu į didesnę lėkštę.
Apibarstau cukraus pudra (nebūtinai).
Ir nešu savo didžiausiems kritikams ragauti 😉.
Kadangi šeimos taryba įvertino labai teigiamai 💯 – receptu dalinuosi su jumis!!!
Skanaus 🙂