Varškės spurgos

Gardžiausios, minkštutėlės, purios varškės spurgos!!! Labai greitai ir paprastai pagaminamos ir išgraibstomos akimirksniu! Bet man tai – didžiausias džiaugsmas, kuomet pagamintas maistas valgomas su pasigardžiavimu 😉 Žinoma padauginti nereikėtų, bet kur ten susilaikysi – kuomet taip gardu 😁.

Gaminu dažniausiai spurgytes su vaikais (jei įmanoma juos prisikviesti), jų darbas užminkyti tešlą ir prilipdyti mažutėlyčių kamuoliukų, o man atitenka kepėjos vaidmuo 👩‍🍳. Tad jei ir Jūsų vaikai jau ūgtelėję – kvieskite juos į pagalba – kartu darbas vyksta greičiau!!

Siūlau ir Jums išsikepti šių skanuolyčių – su arbata, kava ar pienu – tikra pasaka!

Ingredientai

Reikės:

3 pak, varškės 9% (600g)

4 kiaušinių

2 šaukštų grietinės

4 šaukštų cukraus

1 šaukštelio sodos

2 šaukštų citrinos sulčių (sodai nugesinti)

4 puodeliai miltų (puodelis 320ml)

cukraus pudros

aliejaus kepimui

Svarstyklių neprireiks, nes šį kartą viską surašiau šaukštais ir puodeliais, o varškė pakeliais (200g), jei varškės pakeliai 180g svorio miltų dėkite mažiau. Labai dažnai sulaukiu klausimų, kodėl sodos nenugesinu grietinėje? Taip tikrai galima nugesinti ir grietinėje, bet su citrinos sultimis patikimiau ir efektyviau 😉

Labai svarbu – spurgas dėkite į įkaitintą aliejų (patikrinkite aliejų mediniu pagaliuku, jei įmerkus pagaliuką į aliejų šis pradeda burbuliuoti – metas kepti spurgas).

Spurgas kepkite ant vidutinės (gal net mažesnės) ugnies, kad spurgos iškeptų viduje ir gražiai apkeptų! Nes jei kaitra bus per didelė – spurgos greitai apkeps, o viduje liks neiškepę!!!

Štai ir visos paslaptys 😉

Kaip gaminti:

Į didesnį dubenį dedu 600g varškės, įmušu 4 kiaušinius, dedu 2 šaukštus grietinės, beriu 4 šaukštus cukraus.

Mažesniame dubenėlyje nugesinsiu sodą: pilu 2 šaukštus citrinos sulčių, dedu 1 šaukštelį sodos ir gerai sumaišau – turi gerai suputoti.

Nugesintą sodą pilu į dubenį prie varškės ir kitų produktų.

Viską labai gerai sumaišau-sutrinu šakute.

Į gautą masę beriu miltus. Miltus beriu dalimis – ne visus iš karto!

Užminkau tešlą – tešla turi būti nei per minkšta, nei per kieta.

Rankas sudrėkinu aliejumi ir iš tešlos formuoju spurgytes.

Kuo mažesnės spurgytės – tuo skaniau 😉 Tik darbelio daugiau…

Suformuoju visas spurgas tik po to kepu, nes spurgos greitai kepa reikia jas vartyti ir prižiūrėti!

Puode ar prikaistuvyje įkaitinu aliejų.

Į įkaitintą aliejų dedu spurgas – vis pavartydama, kepu ant vidutinės ugnies – kol gražiai paskrus.

Daug spurgų į aliejų dėti nereikia, nes jos pučiasi.

Iškeptas spurgas dedu į lėkštę ant popierinio rankšluosčio (kad sugertų riebalų perteklių). Po to perkeliu į kitą lėkštę ir pabarstau cukraus pudra.

Taip iškepu visas spurgytes.

Labai gardu, kol spurgos dar šiltos… Net dabar pagalvojus, seilės pradeda kaupti burnoje…

Gaminantiems – SKANAUS 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti