Varškės spurgytės

Gaminimo laikas: 10 minučių be kepimo

Varškės spurgų niekada nebus per daug 😊.

Minkštos, purios ir LABAI gardžios!!! O dar ir greitai pagaminamos.

Nemeluoju – pažiūrėkit video 😊!

Ingredientai

Reikės:

360g varškės 9%

2 šaukštų cukraus

2 kiaušinių

220g miltų

2 šaukštelių kepimo miltelių

Cukraus pudros

Aliejaus kepimui ir rankoms

Kaip gaminti:

Į dubenį dedu 360g varškės 9%.

Beriu 2 šaukštus cukraus, įmušu 2 kiaušinius.

Viską gerai sutrinu – sumaišau šakute.

220g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių ir įsijoju į varškės masę.

Užminkau tešlą.

Rankas vis sudrėkindama aliejumi, formuoju nedidelius rutuliukus – būsimas spurgas 😊.

Man pavyko 33 kamuolėlius sulipdyti.

Į puodą pilu aliejaus – jame virsiu spurgas.

Puodą su aliejumi dedu ant viryklės ir kaitinu ant didesnės ugnies, kol aliejus įkais.

Ar aliejus jau įkaitęs lengvai patikrinsite mediniu pagaliuku – įmerkus medinį pagaliuką į aliejų jis pradeda “burbuliuoti”.

Tuomet ugnį sumažinu. Kepsiu spurgas ant silpnesnės ugnies, kad iškeptų spurgyčių vidus, nes jei aliejus bus per daug įkaitęs – viršus apdegs, o vidus liks neiškepęs.

Dedu pasiruoštus rutuliukus į aliejų. Daug pridėti nereikia, nes kepdamos spurgos stipriai didėja (pučiasi).

Pavartant, kepu spurgas, kol gražiai apskrus.

Iškeptas gražuoles dedu ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės (kad sugertų riebalų perteklių).

Nuo popierinio rankšluosčio spurgas sudedu į didesnę lėkštę ar dubenį ir apibarstau cukraus pudra.

Labai gardžios, minkštos, purios spurgytės!!!

Vaikams skaniausia su pienu, na o man su puodeliu balintos kavos ar arbatos tikras gardumynas.

Gaminantiems skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti