Varškės tinginys su šviežiomis uogomis 🍓🍓

Tinginys – vienas iš mėgstamiausių, skaniausių ir labai greitai pagaminamų desertų. Nereikia nieko kepti, virti – gali pagaminti ir vaikai 😉
Viskas labai paprasta: sausainius sutrupinau, sumečiau į paruoštą kremą (varškė, sviestas, kondensuotas pienas) dar kelios saujos uogų ir beveik paruošta!

Ingredientai

Reikės:

320g sausainių
170g sviesto
Skardinės saldinto sutirštinto pieno 385g
360g varškės 9%
200g braškių
100g šilauogių

Varškės tinginio masę dėjau į silikoninę formą (nes iš jos lengviau išimti), bet tai visai nebūtina. Galima paprastoje torto formoje gaminti, tik reiktų įtiesti kepimo popierių! Svarbiausia – leisti varškės tinginiui “patingėti” šaldytuve per naktį (ar bent jau kokias 5val), kad sustingtų ir skoniai susijungtų. Tuomet bus skanesnis ir lengviau pjaustysis 😉
Jei negaminote – būtinai pabandykite – LABAI skanu!!!

Kaip gaminti:

Į dubenį rankomis sutrupinu 320g sausainių.

Į kitą didesnį dubenį dedu 360g varškės (9%), pilu 170g lydyto sviesto ir skardinę saldinto sutirštinto pieno – sutrinu blenderiu iki vientisos masės.

Į varškės masę supilu sutrupintus sausainius – sumaišau.

Dedu 100g šilauogių ir 200g pjaustytų braškių – sumaišau.

Sudedu pasiruoštą masę į silikoninę žiedo formą – spaudžiant sulyginu paviršių.

Uždengiu maistine plėvele.

Laikau šaldytuve per naktį.

Kitą dieną išimu varškės tinginį iš formos.

Įdedu į didesnę lėkštę, papuošiu šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.

Skanaus 😋

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti