Tinginys – vienas iš mėgstamiausių, skaniausių ir labai greitai pagaminamų desertų. Nereikia nieko kepti, virti – gali pagaminti ir vaikai 😉
Viskas labai paprasta: sausainius sutrupinau, sumečiau į paruoštą kremą (varškė, sviestas, kondensuotas pienas) dar kelios saujos uogų ir beveik paruošta!
Reikės:
320g sausainių
170g sviesto
Skardinės saldinto sutirštinto pieno 385g
360g varškės 9%
200g braškių
100g šilauogių
Varškės tinginio masę dėjau į silikoninę formą (nes iš jos lengviau išimti), bet tai visai nebūtina. Galima paprastoje torto formoje gaminti, tik reiktų įtiesti kepimo popierių! Svarbiausia – leisti varškės tinginiui “patingėti” šaldytuve per naktį (ar bent jau kokias 5val), kad sustingtų ir skoniai susijungtų. Tuomet bus skanesnis ir lengviau pjaustysis 😉
Jei negaminote – būtinai pabandykite – LABAI skanu!!!
Kaip gaminti:
Į dubenį rankomis sutrupinu 320g sausainių.
Į kitą didesnį dubenį dedu 360g varškės (9%), pilu 170g lydyto sviesto ir skardinę saldinto sutirštinto pieno – sutrinu blenderiu iki vientisos masės.
Į varškės masę supilu sutrupintus sausainius – sumaišau.
Dedu 100g šilauogių ir 200g pjaustytų braškių – sumaišau.
Sudedu pasiruoštą masę į silikoninę žiedo formą – spaudžiant sulyginu paviršių.
Uždengiu maistine plėvele.
Laikau šaldytuve per naktį.
Kitą dieną išimu varškės tinginį iš formos.
Įdedu į didesnę lėkštę, papuošiu šviežiomis uogomis ir mėtų lapeliais.
Skanaus 😋