Gaminimo laikas: 10 minučių
Labai gardi ir greitai pagaminama agurkų ir avokado sriuba su kefyru ir sūreliu!
Tiršta, gaivi sriuba su virtomis bulvėmis… buvo LABAI 🙂
Jei atsibodo tradiciniai šaltibarščiai ar norite paragauti įmantresnio skonio sriubos – pasigaminkite šios agurkų – avokado šaltsiubės!
Reikės:
500g agurkų
1 avokado
2sk. česnako
1l kefyro
125g tepamojo sūrelio su žalumynais
Saujelės krapų
Druskos
Kaip gaminti:
Jei valgysite šią sriubą su bulvėmis, pirmiausia reikėtų nulupti ir išvirti ar iškepti bulvių, nes sriubą pagaminsite per 5-10minučių 😊.
Nuplaunu 500g agurkų.
Agurkus supjaustau riekelėmis.
Į puodą, kuriame gaminsiu sriubą, verčiu pjaustytus agurkus. Galima agurkus pjaustyti tiesiai į puodą – kaip Jums patogiau ;).
Prie agurkų dedu saujelę krapų, 2 skilteles česnako, beriu šiek tiek druskos.
Pilu litrą kefyro (kefyro riebumas nesvarbu – rinkausi 2,5%).
Avokadą pjaunu pusiau, išimu kauliuką, nulupu odelę ir metu į puodą prie visų kitų ingredientų.
Viską sutrinu blenderiu iki vientisos masės 😉
Tuomet į puodą keliauja 125g tepamojo sūrelio su žolelėmis (naudojau “Philadelphia”, bet tikrai tinka ir kitoks).
Dar kartą sutrinu sriubą blenderiu, kad sūrelis gerai susimaišytu su likusia mase.
Viskas 😉 sriuba paruošta !!!
Imu dubenėlį, pilu kelis samtelius sriubos, dar keli gabalėliai pjaustyto agurko ir pluoštelis krapų – papuošimui… Prie sriubos patiekiu virtų bulvių… Taip gardu, kad galima persivalgyti…
Skanaus!!!