Daržovių sriuba su žirniais

Gaminimo laikas: ~40 minučių

Jeigu reikėtų pasakyti – kokia sriuba mėgstamiausia – tikrai rinkčiausi šią daržovių sriubą su žirniais (mes ją vadinam “žirniene-kiaušiniene” 😅)!!!

Pagaminama paprastai ir greitai – o skonis – tikrai Jūsų nenuvils!!! Daržovių sultinys prisigėręs kepintų daržovių skonio ir aromato, sotumo suteikiantys žirniai ir kiaušiniai – atrodo keistas derinys 😀 – bet visi ingredientai taip dera kartu!!! Bet to nesužinosite, kol neparagausite 😉

Jei pasiilgote gardžios, sočios, šildančios ir “jaukios” sriubos – siūlau išsivirti šią nuostabią daržovių sriubą su žirniais.

Ingredientai

Reikės:

80g svogūno

200g morkų

120g pomidoro

200g paprikos

1 skiltelės česnako

150g skaldytų žirnių

1,5l sultinio (sūdyto) arba vandens

2 kiaušinių

Saujos petražolių

Šiek tiek aliejaus kepimui

Kaip gaminti:

Dažnai sulaukiu klausimų ar galima daržoves sriubai pakepinti keptuvėje? Tikrai taip galima daržoves kepinti keptuvėje, o po to sudėti į puodą… Bet man greičiau ir paprasčiau sriubą gaminti viename puode 😉

Puodą, kuriame virsiu sriubą, dedu ant viryklės. Kuomet puodas įkaista, įpilu šiek tiek alyvuogių (ar kitokio) aliejaus.

Nedideliais kubeliais supjaustau svogūną (80g), morkas (200g) ir pomidorą (120g). Supjaustytas daržoves verčiu į puodą su aliejumi – kepinu ~5min ant vidutinės ugnies.

Kuomet daržovės apkepa į puodą pilu 1,5l sultinio arba vandens. Mano sultinys sūdytas, todėl druskos nededu, jei pilsite vandenį įdėkite druskos pagal skonį.

150g skaldytų-šlifuotų žirnių nuplaunu tekančiu vandeniu ir verčiu į puodą su sultiniu ir daržovėm.

Smulkiai supjaustau skiltelę česnako, kubeliais supjaustau ~200g paprikos.

Česnaką ir papriką verčiu į puodą -sumaišau ir palaukiu, kol užvirs. Puodui užvirus, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį ir verdu ~35min.

Po 35min daržovės ir žirniai puikiai išverda, skoniai susimaišo, bet dar paragausiu ar netrūksta druskos – man trūksta – įbersiu šiek tiek druskos 😉

Į dubenėlį įmušu 2 kiaušinius ir suplaku.

Maišant sriubą šaukštu ar šakute – plona srovele pilu suplaktus kiaušinius į verdantį puodą.

Susmulkinu saują petražolių ir dedu į beveik užverdantį sriubos puodą.

Sriubai užvirus, ugnį išjungiu, uždengiu puodą – sriuba paruošta!!!

Pilu samtį sriubos į dubenėlį, beriu šiek tiek smulkintų petražolių. Pjaunu riekelę naminio batono – receptas čia https://www.maistomegeja.lt/naminis-batonas-%f0%9f%8d%9e/

Irrrr ragauju 😋

Skanaus!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti