Gaminimo laikas: 15 minučių be kepimo
Labai gardus, greitai ir paprastai pagaminamas morkų – bananų pyragas.
Visiems norintiems gardžiuotis pyragu be sąžinės graužaties – šis pyragas puikiai tiks 😉. Aišku visame kame svarbu saikas😊…
Reikės:
3 pernokusių bananų
3 kiaušinių
50g cukraus
Šiek tiek druskos
70ml aliejaus
350g morkų
280g miltų
2 šaukštelių kepimo miltelių
Saujos graikinių riešutų
Kaip gaminti:
3 pernokusius bananus nulupu, dedu į dubenį ir sutrinu šakute iki košelės konsistencijos.
Prie sutrintų bananų įmušu 3 kiaušinius.
Beriu 50g cukraus, šiek tiek druskos.
Pilu 70ml aliejaus.
Plaku mikseriu 1-2min.
Paruoštą skystą masę dedu į šalį (kol kas).
Į kitą dubenį sutarkuoju 350g šviežių morkų (nevirtų). Tarkuoju smulkesne nei burokinė tarka.
Tarkuotas morkas verčiu į skystą masę – viską gerai sumaišau.
280g miltų sumaišau su 2 šaukšteliais kepimo miltelių.
Miltus sumaišytus su kepimo milteliais įsijoju į morkų – bananų masę.
Gerai sumaišau šaukštu ar mentele!
Pyrago tešla paruošta kepti 😉.
Į kepimo formą (26cm) įtiesiu kepimo popierių.
Pilu visą pyrago tešlą ir tolygiai paskirstau ją formoje.
Susmulkinu saują graikinių riešutų.
Smulkintais riešutais apibarstau būsimo pyrago paviršių.
Kepsiu pyragą jau įkaitintoje 180C orkaitėje apie 1val 20min, viršus apačia be vėjelio.
Patartina: iškeptą pyragą šiek tiek atvėsinti – pravėrus orkaitės dureles ir tik tuomet traukti lauk iš orkaitės.
Mmmm… koks gardus kvapas pasklido namuose pravėrus orkaitę!!! Kaip mat ragautojai sugužėjo virtuvėn😊.
Pyragas iš visų gavo tik teigiamus įvertinimus, tad drąsiai kepkite ir ragaukite.
Skanaus!!!