Gaminimo laikas: 15 minučių
Skaniausi šaltibarščiai su gazuotu mineraliniu vandeniu!!!
Ar bandėte ar ragavote? Jei ne, siūlau pasigaminti ir paragauti😉…
Gaivinanti, gardi, rožinė sriuba vasaros dienai 🤍
Reikės:
1 litro šaltibarščių kefyro
200ml gazuoto mineralinio vandens (“Vytauto”)
Stiklainio (500ml) konservuotų burokėlių obuolių sultyse
3 agurkų
3 kietai virtų kiaušinių
Svogūnų laiškų
Krapų
Šiek tiek druskos
Kaip gaminti:
Kietai išverdu ir atvėsinu 3 kiaušinius.
Susmulkinu ryšulėlį svogūnų laiškų ir saują krapų.
Imu puodą, kuriame gaminsiu šaltibarščius.
Į puodą dedu smulkintus žalumynus.
Beriu šiek tiek druskos.
Gerai sumaišau druską su žalumynais – galima šiek tiek ir paspausti, kad žalumynai atskleistų savo skonius😉.
Stiklainį (500ml) konservuotų burokėlių obuolių sultyse verčiu į puodą prie žalumynų.
Kubeliais supjaustau kietai virtus kiaušinius.
Kiaušinių kubelius dedu į puodą prie visų kitų “reikalų”.
Litrą šaltibarščių kefyro pilu į puodą.
200ml gazuoto mineralinio taip pat pilu į puodą.
Viską gerai sumaišau.
Nedideliais kubeliais supjaustau 3 agurkus.
Pjaustyti agurkai keliauja į bendrą puodą.
Vėl sumaišau puodo turinį 😉…
Irrr…
Šaltibarščiai – pagaminti!!!
Prie šaltibarščių iškepiau fri bulvyčių.
Žinoma tinka virtos ar paprastai keptos bulvės, bulvių košė – čia jau skonio ir laiko klausimas 😉.
Bet mums šaltibarščiai skaniausi su fri bulvytėm…
Skanaus!!!