Žirnių sriuba su rūkyta vištiena

Žirniai ir rūkyta vištiena – nuostabus derinys 😉
Šią gardžią, sočią, “tikro naminio” ir jaukaus skonio sriubą galėčiau valgyti kiekvieną dieną!!!
Todėl dažnai žirnienė kunkuliuoja mano pietų puode. O kai už lango ruduo ir oras nelepina šiluma, sriuba labai geras būdas pasišildyti iš vidaus!
Ingredientai

Reikės:

600g rūkytų vištienos blauzdelių
1,5l vandens
200g skaldytų žirnių
Lauro lapelių
Juodųjų ir kvapiųjų pipirų
100g svogūnų
120g morkų
Aliejaus kepimui
2 skiltelės česnako
Druskos
Petražolių
Sumuštinių duonos
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus

Kaip gaminti:

Į puodą dedu rūkytas vištienos blauzdeles ir pilu vandenį. Dedu puodą ant viryklės, uždengiu dangtį, kaitinu ant didesnės ugnies, kol užvirs.

Prieš užverdant nugraibau susidariusias putas.

200g nuplautų skaldytų žirnių verčiu į užvirusį puodą, dedu kelis lauro lapelius, juodųjų ir kvapiųjų pipirų žirnelių. Sumaišau.

Uždengiu dangtį ir verdu ~30min ant silpnesnės ugnies.

Kol verda blauzdelės pakepinsiu daržoves:

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, verčiu tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytą svogūną. Kepinu ~10min ant vidutinės ugnies.

Po 10min prie apkepintų svogūno ir morkos įmetu kelias smulkintas česnako skilteles, pakepinu ~1min.

Pakepintas daržoves verčiu į verdantį sriubos puodą, beriu šiek tiek druskos (jei reikia), paragauju ar nieko netrūksta ir verdu dar 7-10min ir sriuba paruošta!

Išvirusią sriubą dar palieku ~10min pailsėti 😉

Kol sriuba poilsiauja paruošiu skrebučius:

Sumuštinių duoną supjaustau kubeliais, ant supjaustytų duonos kubelių beriu druskos, pipirų, užpilu alyvuogių aliejaus – sumaišau rankomis ar šaukštu.

Taip paruoštus būsimus skrebučius kepu įkaitintoje 200C orkaitėje ~5min.

Iškeptus skrebučius perkeliu į lėkštę.

Susmulkinu saujelę šviežių petražolių.

Į dubenėlius dedu po nuvirusią rūkytą vištienos blauzdelę, pilu kelis samtelius žirnių sriubos, beriu smulkintų petražolių ir saujelę skrebučių!

Valgau, kol skrebučiai nespėjo sumirkti – man taip skaniau 😉

Skanaus – gaminantiems ir valgantiems!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti