Kūčiukai su viso grūdo miltais

Gaminimo laikas: 20 minučių be kildinimo ir kepimo

Kokios Kūčios be kūčiukų? Tai juk tradicinis lietuvių Kūčių vakarienės patiekalas 😉 Kas gali būti gardžiau už kūčiukus su spanguolių kisieliumi ar aguonpieniu? Man skaniausi nedideli ir traškūs – išmirkę spanguolių kisieliuje! Tokius visuomet ir gaminu.

Šį kartą, kūčiukus kepiau su viso grūdo miltais, norėjau šeimą palepinti sveikesniais kūčiukais 😊 per daug nesitikėjau, bet galiu pasakyti, kad “sveikuoliai” išgaravo nesulaukę švenčių!

Todėl artėjant šventėms dar reikės kepti 😉

Ingredientai

Reikės:

500g viso grūdo kvietinių miltų

250ml drungno vandens

1a/š sausų mielių

60g cukraus

2a/š vanilinio cukraus

0,5a/š druskos

3v/š aguonų

70ml aliejaus

Kaip gaminti:

Į dubenį pilu 250ml drungno vandens, beriu 1 šaukštelį sausų mielių ir 60g cukraus – viską gerai sumaišau.

Dar į dubenį keliauja :

2 šaukšteliai vanilinio cukraus,

0,5 šaukštelio druskos,

3 šaukštai aguonų,

70ml aliejaus – vėl sumaišau.

Tuomet verčiu 500g viso grūdo dalių kvietinių miltų ir užminkau tešlą.

Dubenį su užminkyta tešla uždengiu rankšluosčiu ir palieku 1-2val pakilti.

Kuomet tešla pakyla, galima lipdyti kūčiukus 😉.

Tešlą iš dubenio verčiu ant stalo, lengvai paminkau ir padalinu į keturias dalis – suformuoju keturis kamuoliukus.

Iš kiekvieno kamuoliuko suformuoju ilgus, plonus volelius (maždaug 1cm skersmens) ir supjaustau juos 1cm pločio gabalėliais.

Taip supjaustau visus volelius – bus DAUG kūčiukų  😊.

Pasiruoštus kūčiukus dedu į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, palikdama tarpelius, kad kepdami ir kildami kūčiukai nesuliptų.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~7min, viršus apačia be vėjelio.

Gardūs ir kiek kitokie šie kūčiukai, bet mano šeimai patiko labai!!!

O jei norite išsikepti tradicinių kūčiukų, jų receptą rasite čia: https://www.maistomegeja.lt/kuciukai/

Skanaus ir gražaus švenčių laukimo!!!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti