Moliūgų sriuba su pievagrybiais

Labai skani ir greitai pagaminama trinta moliūgų sriuba su kepintais pievagrybiais.

Sriubą viriau iš šviežio, gardaus muskatinio moliūgo. Šios rūšies moliūgų minkštimas saldus, malonaus kvapo, labai praturtina sriubos skonį. Iš muskatinio moliūgo galima išvirti ne tik gardžias sriubas ar troškinius, bet jis puikiai tinka kepiniams, desertams ar salotoms!

O jei šviežio moliūgo neturite tiks ir šaldytas moliūgo gabalėlis ar moliūgų tyrė 😉

Ingredientai

Reikės:

500g moliūgo (muskatinio)

300g pievagrybių

1litro vištienos sultinio

morkos

svogūno

aliejaus kepimui

1v/š sviesto kepimui

druskos pipirų džiovintų žalumynų

Kaip gaminti:

Puodą, kuriame virsiu sriubą dedu ant viryklės ir įkaitinu.

Pilu šiek tiek aliejaus, dedu kubeliais pjaustytą svogūną ir morką – pakepinu ~5min ant vidutinės ugnies.

Nulupu ir supjaustau kubeliais 500g moliūgo.

Supjaustytą moliūgą verčiu į puodą prie pakepintų morkos ir svogūno.

Viską pamaišydama kepinu ~ 10min ant vidutinės ugnies.

Pilu 1 litrą vištienos sultinio (sūdyto), beriu pipirų, džiovintų žalumynų mišinio – sumaišau ir laukiu, kol užvirs.

Kuomet puodas užverda, ugnį sumažinu, uždengiu dangtį – verdu ~15min.

Kol verda sriuba pasiruošiu pievagrybius:

Į įkaitintą keptuvę pilu aliejaus, dedu šaukštą sviesto, sudedu plonomis riekelėmis pjaustytus pievagrybius 300g.

Ant pievagrybių beriu druskos, pipirų – pamaišydama kepinu, kol išgaruos skystis ir pievagrybiai gražiai apskus.

Pievagrybiai paruošti.

Išvirusią sriubą sutrinu blenderiu.

Į sriubą verčiu kepintus pievagrybius – sumaišau.

Pakaitinu sriubą ~1min, kol pardės burbuliuoti (užvirs).

Sriuba paruošta!

Pilu sriubą į dubenėlį – galima dėti grietinės, žalumynų (čia jau kiekvienam pagal skonį).

Skanaus 😉

Moliūgų tyrės receptą rasite čia:

https://www.maistomegeja.lt/moliugu-tyre-%F0%9F%8E%83/

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti