Arba linksmos bandelės su dešrele – raganų piršteliai.
Visai nesvarbu švenčiate heloviną ar ne, šiuos raganų pirštelius išsikepkite būtinai! Nes jie ne tik pradžiugins savo puikiu skoniu, bet ir pakels nuotaiką -savo linksma išvaizda😉
Tešlą bandelėms naudojau sluoksniuotą bemielę, bet puikiai tinka ir mielinė. O bri sūrį ir dešreles naudokite tokius, kuriuos mėgstate labiausiai.
Reikės:
250g bemielės sluoksniuotos tešlos (3 lapeliai 10x20cm)
3vnt pieniškų dešrelių
1 kiaušinio
Juodųjų sezamų sėklų
Kelių alyvuogių
120g bri sūrio
Iš šių produktų iškepiau 12 pirštelių – bandelių 😉
Kaip gaminti:
Atšildau 250g bemielės sluoksniuotos tešlos (3 lakštai 10x20cm).
Kiekvieną tešlos lapelį pjaunu į keturias dalis, bus 12 gabalėlių po 5cm.
Pienišką dešrelę pjaunu pusiau išilgai ir skersai, kad būtų 4 gabalėliai.
Ant tešlos juostelių išdėlioju supjaustytas dešreles. Imu tešlos gabalėlį su dešrele į rankas ir suspaudžiu tešlos kraštus – suvystau dešrelę tešloje. Taip suformuoju pailgos formos bandeles.
Į kepimo skardą tiesiu kepimo popierių ir per vidurį dedu 120g gabalėlį bri sūrio. Keliose vietose įpjaunu sūrio paviršių.
Aplinkui bri sūrį ratuku išdėlioju bandeles-pirštelius (užspaustas tešlos kraštelis turi būti apačioje, kad jo nesimatytų).
Bandeles patepu suplaktu kiaušiniu.
Ant pirštelių beriu juodųjų sezamų.
Bandelių galuose įspaudžiu pusę alyvuogės (bus raganos pirštelio nagas) 😃
Kepsiu įkaitintoje 180C orkaitėje ~15min (viršus apačia be vėjelio).
Štai bandelės-piršteliai ir pagamintos.
Prapjaunu sūrio kepurėlę, dažau bandelę į sūrį mmm…. LABAI gardu!!! Reikia skubėti valgyti, kol šiltas sūris, nes po to jis sutirštėja!
Skanaus!!!