Pesto padažas iš ridikėlių lapelių

Jei dar negaminote užtepėlės iš ridikėlių lapų – pats metas pamėginti! Nustebins skonis ir aromatas, o šviežių ir gražių ridikėlių lapų nereikės išmesti 😊
Šią užtepėlę galima pavadinti ir Pesto padažu (juk pesto galima gaminti iš įvairių žalumynų) – čia kaip kam labiau patinka 😉
Skanu ne tik ant duonos tepti, bet ir salotoms gardinti, sriubai, makaronams prie žuvies ar vištienos ir t.t.

Ingredientai

Reikės:

40g ridikėlių lapelių
40g kepintų saulėgrąžų
50ml alyvuogių aliejaus
2sk česnako
20g tarkuoto parmezano
druskos + pipirų
4 riekelių sumuštinių duonos
Šiek tiek alyvuogių aliejaus
druskos + pipirų

Pagaminama labai greitai ir lengvai – visus ingredientus sudedu į “Tupperware” smulkintuvą, sutrinu ir viskas 😉 Tinka ir blenderis, ar kitas smulkintuvas, bet šis smulkintuvas nepamainomas, kuomet reikia susmulkinti nedidelį kiekį produktų!!! Daugiau apie šį ir kitus Tupperware gaminius – @tupperwareasta

Kaip gaminti:

Į smulkintuvą (blenderį) dedu 40g ridilkėlių lapelių, pilu 50ml alyvuogių aliejaus, dedu 2 skilteles česnako, 40g kepintų saulėgrąžų, 20g tarkuoto parmezano, beriu druskos, pipirų.

Viską gerai sutrinu smulkintuvu iki vientisos masės.

Ridikėlių lapų pesto paruoštas 😉

Valgysime šį padažą su skrudinta sumuštinių duona:

Sumuštinių duoną supjaustau į keturias dalis, kad būtų mažesni gabalėliai. Sudedu į kepimo skardą, pašlakstau alyvuogių aliejumi, pabarstau druska, pipirais.

Kepsiu įkaitintoje 200C orkaitėje ~ 5min.

Po šaukštelį užtepėlės tepu ant skrudintos duonos, ant viršaus kelios riekelės ridikėlių.

Skanaus 😉

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Taip pat gali patikti